Steppegras®

Een Leopoldsburgse uitvinding met wereldallure
Wist je dat één van België’s meest iconische gerechten z’n oorsprong vond in het hart van Leopoldsburg? Steppegras® en de onweerstaanbare Steppegrassaus® zijn geen gewone frietjes met saus – ze zijn een culinaire ontdekking, recht uit de keuken van de visionaire Kampenaar Jean Ceustermans.

In 1968 serveerde hij dit unieke gerecht voor het eerst als "Steppegras® van de Taiga" in Hotel Quellental in Duitsland – een suggestieschotel die zo in de smaak viel dat zelfs Clown Popov van het toenmalige Russisch Staatscircus er dol op was.

Vanaf 1970 kreeg Steppegras® zijn definitieve vorm in Jean’s restaurant The International in Leopoldsburg, waar het al snel uitgroeide tot een ware smaaksensatie. Knapperige, fijn gesneden frietjes, rijkelijk overgoten met die geheime, fluweelzachte saus… één hap en je begrijpt waarom dit gerecht generaties lang harten (en magen) verovert.

The International is geschiedenis, maar Steppegras® leeft voort!

Vandaag proef je deze Leopoldsburgse klassieker nog steeds op verschillende plekken in de gemeente– en ver daarbuiten. Eén hap en je snapt waarom dit gerecht een blijver is!

Ook interessant

Naar top